free hit counter
Skip to main content

Zomeropdracht Straatfoto

Opdracht straatfotografie

Op de clubavond van 9 juni formuleerde Michiel Heijmans de volgende opdracht:

Maak een (straat)foto waarbij je in kleur een connectie maakt tussen de mens en de omgeving.

Denk bijv aan een foto waarin de kleur van de kleding van je onderwerp opvallend contrasteert met de omgeving (afb. 1). Of zorg juist dat een kleur van je onderwerp die in de omgeving terugkomt (afb. 2) 

Straatfotografen zijn soms jagers: ze struinen door de stad op zoek naar een onderwerp en volgen hun onderwerp soms om tot de gewenste plaatje te komen. Soms zijn ze vissers: ze kiezen een stek, een geschikt ‘decor’, wachten tot hun onderwerp het decor binnenwandelt (of rijdt) en drukken vervolgens af.

Tip: vissen (gaan staan/zitten en afwachten) is bij deze opdracht een goede optie.

  • Er is aan deze opdracht geen uitje gekoppeld. Leden kunnen vanzelfsprekend met elkaar afspraken maken om samen de opdracht uit te voeren. Michiel vertelde dat het soms goed werkt als fotografen met z’n tweeën zijn. Daardoor hebben mensen er soms minder problemen mee om gefotografeerd te worden. Afspraken kunnen desgewenst via de whatsapp ‘Novio Opdracht’ of ‘Novio Chat’ gemaakt worden.
  • Michiel zal elke ingezonden foto op het afgeschermde gedeelte van de website van zijn commentaar voorzien. Dus deze keer geen commentaar aanmaken. Deze is gereserveerd voor Michiel.
  • Foto’s kunnen tot uiterlijk 7 juli op de gebruikelijke manier geüpload worden.
  • De feedback van Michiel staat op z’n laatst op 21 juli bij je foto op de site.

Er bestaan talloze websites over straatfotografie en er zijn heel veel filmpjes over straatfotografie te vinden, dus kun je nog wel wat inspiratie gebruiken, maak er rustig gebruik van.

Succes!

Dieren in beweging