free hit counter
Skip to main content

Stilleven in de sfeer van de oude meesters

18 februari gaan we aan de slag met het fotograferen van een stilleven, geïnspireerd door de sfeer van de oude meesters! De essentie van de opdracht ligt in het benaderen van de stijl, compositie en belichting van de meesters waaraan je je eigen creatieve interpretatie geeft. Een pittige opdracht, die vraagt om aandacht voor details en een grondige aanpak! We verwachten dan ook niet dat je hier je uiteindelijke meesterwerk vastlegt. Een stilleven opzetten en fotograferen lukt niet in twee uur. Je kunt deze dag gebruiken om te oefenen, te experimenteren en vragen te stellen; een workshop dus eigenlijk.

Daarnaast willen we je ook laten zien hoe je met tethering een beter beeld krijgt van de foto die je gemaakt hebt. Via tethering wordt de foto direct naar een aangesloten computer (bedraad of met wifi) gezonden.

We werken in groepen van drie tot vier personen. Neem vooral ook zelf spullen mee om je stilleven vorm te geven. Denk ook aan achtergrondmaterialen, zoals een kleed, een plank of achtergronddoek.

Wij zorgen ervoor dat er wat extra materiaal aanwezig is: voorwerpen, (flits)lampen, achtergronddoeken enz.

Klik hier voor de presentatie en bereid je voor op een inspirerende workshop.

Wilfried en René

Dieren in beweging